De stichting KomOp is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie, welke zich bezig houdt met de organisatie en uitvoering van vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking in de regio Zutphen.

Bezoek aan de BRANDWEER

Afgelopen zaterdag zijn wij met zijn dertienen te gast geweest bij de brandweerkazerne in Zutphen. Wij werden verwelkomd door Joris en éénmaal binnen kregen we een kop koffie/thee met een heerlijke koek erbij. Daar kregen wij veel info over het werk van een brandweerman. Ook de huiskamer en slaapplekken bekeken want er moet natuurlijk 24 uur een team paraat zijn. Toen naar buiten lekker in het zonnetje  om de hoogwerker (de giraf) in actie te zien. En een paar van ons mochten even in de auto zitten. Wow dat was gaaf!
Toen de auto’s binnen bekeken en 1 werd er naar buiten gereden. Daar hebben we gezien hoeveel gereedschap er in zo’n brandweerauto zit. En water natuurlijk!En we mochten met de brandweerslang spuiten! En toen gebeurde dit: Agnes was aan de beurt om om te spuiten en Sjoerd zou wel even de pion weer rechtop zetten……. en  Agnes drukte op de hendel. Sjoerd helemaal nat! Iedereen moest er vreselijk om lachen en Sjoerd gelukkig ook.
Toen weer naar binnen en daar mocht Bart zich nog even verkleden als een echte brandweerman. Toen lekker wat drinken want de tijd was alweer om. We hebben heel veel geleerd en gezien over wat de brandweer allemaal doet.
Janny