De stichting KomOp is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie, welke zich bezig houdt met de organisatie en uitvoering van vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking in de regio Zutphen.

Bezoekje aan Utrecht

Op zaterdag 1 april zijn we als komop met een groep naar Utrecht geweest. Met propvolle treinen zijn we in Utrecht aangekomen. Daar eerst een koffie/thee en iets lekkers. Daarna zijn we in drie groepen uiteen gegaan.

Eén groep ging rechtstreeks naar het speelklok/draaiorgel museum gegaan. Heel veel mechanische muziek klokken/orgels. Eeuwenlang was dit de muziek op de kermis, in kerken, in de bioscoop, op straat en in danszalen en huizen van rijke mensen. Natuurlijk konden we allerlei muziek beluisteren.

Een andere groep ging naar de Domtoren, deze werd tot 70 meter hoog beklommen. Verder konden ze het carillon bespelen, de kerk bezichtigen en de kloostertuin bewonderen.

En de grootste groep ging winkelen, vanalles gekocht, maar ook heerlijk samen gegeten.

Iedereen was heel enthousiast terug op het station. En hoe was het mogelijk, de terugtreinen waren nog drukker dan de heenreis.